Dioscorea villosa – див јам, или билка на жени, е богата со стероиди, ги намалува мастите и делува подмладувачки. Нејзина функција е да формира колаген и со тоа го зајакнува липидниот филм на кожата. Со неа се обновува природниот anti-age систем и се задржува младешкиот изглед на кожата.