Лимес е Меѓународна биохемиска компанија која повеќе од 20 години се занимава со производство на еколошки високо квалитетни производи, и нивна дистрибуција низ цел Балкан по пат на мрежен маркетинг. Лимес произведува  средства за лична и домашна хигиена, козметика, перници и чаеви, мултинаменски производи кои ги користи целото семејство, и со кои голем број потрошувачи успеале да решат одредени здравствени проблеми.

Лимес е синоним за квалитетни, природни, еколошки, концентрирани, антиалергиски производи.

Во секој производ има комбинација од екстракти на невен, босилек, кантарион, липа, жалфија, нане, коприва, камилица, ајдучка трева и сл. Амбалажата е исто така еколошка.

Екстрактите на босилек и невен се меѓу најзастапените во нашите производи и поради нивната лековита моќ се одгледуваат на приватните плантажи на компанијата во чисти еколошки услови. Поради сето тоа нашите производи не само што не се штетни туку имаат и лековито дејство што ги прави посебни.

Лимес природни производи, од билка до производ

#Лимес е меѓународна биохемиска компанија која се занимава со производство на #еколошки високо квалитетни производи и нивна дистрибуција низ цел #Балкан по пат на мрежен маркетинг. Лимес произведува средства за лична и домашна #хигиена, #козметика, перници и чаеви, мултинаменски производи кои ги користи целото #семејство, и со кои голем број потрошувачи успеале да решат одредени здравствени проблеми.Седиштето на компанијата е во еколошки чиста средина во подножјето на Стара и Сува Планина во #Пирот, Србија. Функционира успешно повеќе од 20 години, од 2000 година па навака, на територијата на Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија, Хрватска, Бугарија, Словачка, Словенија, Канада, како семеен бизнис на дипломираниот инжињер Милорад Крстиќ кој во 2008 година е избран за еден од 1000 најуспешни претприемачи во Србија.Лимес е синоним за квалитетни, природни, еколошки, концентрирани, #антиалергиски производи. Во секој производ има комбинација од екстракти невен, босилек, кантарион, липа, жалфија, нане, коприва, камилица, ајдучка трева и сл. Амбалажата е исто така еколошка.Во самото срце на ЛИМЕС се наоѓа скапоцен извор на вода на длабочина од 185 м во еколошко подрачје, кое дополнително го зголемува квалитетот на производите. Прочистувањето го вршиме со посебен апарат со што се добива потполно чиста вода, со идеална ПХ вредност и делува смирувачки, без хемиски примеси.Екстрактите на босилек и невен се меѓу најзастапените во лимесовите производи и поради нивната лековита моќ се одгледуваат на приватните плантажи на компанијата во чисти еколошки услови. Поради сето тоа лимесовите производи не само што не се штетни туку имаат и лековито дејство што ги прави посебни.Вградувајќи мирисни треви, екстракти на лековити билки и квалитетни суровини од светски произведувачи со високи барања за екологија, без примена на фосфати, алкалии и други компоненти кои негативно влијаат на природата и човековото здравје, технолозите на Лимес успеаа да добијат производи со врвен квалитет кои воедно се и енергетски штедливи и како такви се сигурно конкурентни на светските производи во ова група. Исклучително погодно во технолошкиот развој на биохемијата на Лимес е еколошката локација на производниот и деловниот комплекс на самата компанија Лимес.Со други зборови: Најдоброто од науката и природата – најдоброто за човекот и неговата животна средина.Со одлуката на Изборната комисија во 2015 година, ја доби Интернационалната Европска #награда за квалитет во Париз, златна статуетка.Во 2018 година Лимес доби најдобра бонитетна оцена во Србија.Нашата палета на производи постојано го зголемува својот број, и до сега имаме повеќе од 90 производи распоредени во неколку групи:1. Колекција Роса со производи за лична хигиена и козметика вклучувајќи тука производи за нега на лице, тело, коса, уста и заби, БЕБИ колекција, мирисна колекција, колекција за мажи, мелеми2. Колекција Селекта со производи за хигиена на домот, за перење на облеката и дезинфициенси3. Чаеви4. Перници

Posted by Limes МК - Еколошки производи #Биби on Tuesday, October 8, 2019