Маслото од ночурак (Oenothera biennis) ја омекнува кожата, ја кондиционира и хидратизира, па е посебно добро за сува и рапава кожа. Придонесува за брза регенерација на оштетената кожа и ја враќа еластичноста. Го регулира ќелискиот метаболизам и ги одзатнува порите.