Лимес е синоним за квалитетни, природни, еколошки, концентрирани, антиалергиски производи. А за тоа сведочат и многуте награди и сертификати.

  • Панда перницата е алерголошки тестирана во болницата за белодробни болести во Кнез Село, има добиено Признание од Институтот за кардиоваскуларни болести во Сремска Каменица, а во Клиничкиот центар во Ниш го има добиено епитетот „медицинска перница“ .
  • Исто така Панда перницата на Лимес е добитник на златна плаката Никола Тесла на меѓународниот саем во Суботица 2005 година.
  • Шампонот против првут е прогласен од корисниците на различни светски шампони, за најдобар шампон во борба против првутот во Југоисточна Европа