9808 Ергономик перница плус - 2788 денари

СОСТАВ:

PES- силиконско полнење. Перницата е полнета со силиконски влакна. Силиконските влакна со својата структура прават многу неповолни услови за развој на грињи. Грињите се ситни микроорганизми кои се хранат со лушпи и отпадоци од човековото тело. Многу често кај човекот , а посебно кај децата грињите предизвикуваат тешки алергии.

ДИМЕНЗИИ:

50цм – 70цм Ергономска перница плус

ДЕЈСТВО:

Здравиот човек преспива една третина од својот живот. Многу честа причина за немирен сон, утринска главоболка, мрзливост, па и некои заболувања на рбетниот столб, очите, дишните и другите органи е лошата и нездрава перница.

Панда перницата совршено се приспособува на обликот на телото и со тоа овозможува најповолен агол за одморање на зглобовите и мускулите на вратот, рамената и главата.

Кај здравите луѓе Ерго перницата плус, спречува појава на болести кои се предизвикани од неправилна положба на телото за време на спиењето, односно перницата има способност да се приспособува на обликот на телото т.е. на мускулите на вратот и главата, со што овозможува нивно опуштање и релаксирање.

Заради споменатото Ергономик перницата плус, се препорачува за ублажување на следните тешкотии:

  • болна состојба на вратниот дел на рбетниот столб
  • болести на мускулите на рамената
  • астма и алергија на домашна прашина
  • несоница

И секако се препорачува на сите здрави луѓе кои сакаат за спијат здраво и убаво.

Панда перницата алерголошки е тестирана во болницата за белодробни болести во Кнез Село, има добиено признание од Институтот за кардиоваскуларни болести во Сремска Каменица, а во Клиничкиот центар во Ниш го има добиено епитетот „медицинска перница“ .

Панда перницата е добитник на златна плакета Никола Тесла на меѓународниот саем во Суботица 2005 година.

ОДРЖУВАЊЕ:

Се пере на 60 степени рачно или машински (со концентрат за облека или со универзален концентрат), без центрифуга. Се суши во легната положба, на решетка, без да се обесува на жица.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.