Среброто е благороден НЕТОКСИЧЕН метал познат повеке од 5000 години! 

СРЕБРЕНА ВОДА – најстар природен атибиотик. Колоидно сребро е течност добиена со електролиза на потполно чисто сребро (99,999%) и дестилирано деминерализирана вода, безбојна, потполно проѕирна, без мирис со слаб или никаков вкус. Се работи за јони и колоиди на сребро. Во милион честички вода има 5 честички сребрени јони. На јоните не делува гравитација, па тие не се таложат на дното. Колоидот е најдобар начин за употреба на среброто за потребите на нашиот организам и организмот на другите живи суштества затоа што келиите и телесните течности се во колоидна форма и нашиот организам полесно ги прифака. За разлика од класичните лекови кои се во форма на кристали па така нашиот организам треба прво да ги трансформира во колоиди-процес кој се одвива во органите за варење па така многу од таканаречените корисни бактерии се уништуваат од класичните антибиотици. Во растворот на сребрената вода не можат да опстанат повеќе од неколку минути ни најотпорните микроорганизми па затоа и НАСА го користи во своите космички летала.

Делува како катализатор-блокира одредени ензими кои бактериите, вирусите и габичките ги користат во својот метаболизам. Во контакт со среброто овие причинители на болести брзо остануваат без кислород и храна и се распаѓаат. Овој процес е толку брз и ефективен што ниеден микроорганизам не може да мутира и стекне резистентност на сребрените јони.

Во Германија во 19 век на штотуку родените бебиња им ставале сребрени капки за да се спречи појава на инфекција. Во црквите при обреди на причест се користи сребрено лажиче кое го користат стотина верници и никогаш не дошло до појава или ширење на зараза. 

Како минерал среброто треба да се внесе преку исхраната. Го има во морската крупна сол, како и во растенијата, меѓутоа поради испостеноста на почвата како и употребата на вештачките ѓубрива во растенијата недостасуваат битни метали и минерали како што се јодот, среброто, златото,цинкот, платината, индиумот, германиумот, бакарот и др. Затоа нашиот одбранбен систем е многу намален и резултира со енормно ширење на болести.

Сребрената вода било главно средство за лечење во официјалната медицина, меѓутоа со воведувањето на новите методи на Пастер, односно со појавата на пеницилинот, среброто е повлечено од употреба бидејќи не можело да се патентира и да стане екслузивна сопственост за само една компанија. Во 1983 Министерството на здравје на САД го призна како лек и дозволи да се продава без рецепти, со што се потврдува фактот дека не постои никаква штета од него. Денес се користи во специјални видови на завои кои спречуваат инфицирање на рана, во креми против опекотини.

Влијае на вируси, бактерии, гливици/габи и паразити и ги убива за само 6 минути! Докажано помага кај над 650 болести!

Се користи при:

  • инфекцијата на оштетените делови на кожата како што се опекотини, гребаници, рани, гнојно воспаление на површински делови на кожата, иритација на кожата по бричење, изгореници од сонце, хемороиди, чешање или егзем околу анус, кандида, импетиго, херпес, акни
  • питиријаза, црвенило на себороични делови на кожа, дерматитис, егзема, црвен ветер, пеленски осип,псоријаза, лишаи на телото
  • атлетско стопало, габична инфекција на нокти
  • ја омекнува тврдата кожа
  • перут, опаѓање на косата

Не смее да се користи во случај на алергија на сребро (иако таква до сега не е откриена). 

БЕЗ ОГЛЕД НА БЛАГОТВОРНОТО ДЕЈСТВО НА КОЛОИДНАТА СРЕБРЕНА ВОДА, НЕ СЕ ИСКЛУЧУВА СОВЕТУВАЊЕ СО ЛЕКАР.

Дневна крема со сребрена вода и невен од Лимес