9605 Дијабетин чај, 40 чесички - 747 денари

СОСТАВ:

Лист од црна црница (дудинка), Пасуљевина, Лист од боровинка, Лист од коприва, Кичица, Корен од глуварче.

ДЕЈСТВО:

Се употребува како дополнителна терапија кај лица со шеќерна болест од типот 2 ( кои не се зависни од инсулин), бидејќи со почитување на диетална исхрана, физичка активност и лековите кои ги примаат, набрзо зголемената гликемија ја доведуваат многу блиску до нормалната граница. Во договор со лекар може да се употребува и кај дијабетис од типот 1, со тоа што треба да се внимава на хипогликемија. Го снижува и го стабилизира нивото на гликозата. Првите подобрувања треба да се очекуваат по 3 недели.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

2 кесички чај (3гр) на 2дл врела вода, се остава покриено додека не се излади. Чајот се пие 3 пати на ден пред јадење незасладен. Едно пакување е доволно за 6,5 дена.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

  • Наша соработничка која имала шеќер во крвта 15 мерни единици, земала лекови против дијабетис и напоредно со нив користела Дијабетин чај по една кесичка наутро и навечер. По 10 дена употреба на Дијабетин чајот шеќерот од 15 мерни единици се спуштил на 10.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.