Перници

Квалитетен сон е многу значаен за нормална функција на целиот организам. А за да може убаво да се наспиете ви треба соодветна перница. Нашите перници се рачна изработка, полнети со силиконски влакна кои не дозволуваат развој на грињи. Со тоа се спречуваат и проблемите кои настануваат како резултат на алергина на грињи. Перниците се перат на 60°C во машина, без центрифуга, и при тоа не го менуваат обликот, што е многу важно затоа што се направени да бидат прилагодливи на вратот и при тоа помагаат во одржување на правилна положба на рбетот што пак е од особена важност кај малите деца. Во Лимес има перници почнувајќи од 9 месечна возраст па се до длабока старост.

9804 Беби перница од 9 месеци до 2 години

Димензии 35цм – 45цм. Перницата е полнета со силиконски влакна што ја прави антиалергиска. Децата се раѓаат со рамен рбет, и на новореденчињата не им е потребна перница. За да го формираат рбетот правилно, потребна им е перница која им одговара. Се пере на 60 степени рачно или машински. Прочитај повеќе…

9807 Детска перница од 2-5 години

Димензии 35цм – 50цм. Перницата е полнета со силиконски влакна што ја прави антиалергиска. Перницата ја одржува правилна положбата на рбетниот столб. Тоа е од големо значење со оглед на тоа што децата се раѓаат со рамен рбет, а сите физиолошки кривини се формираат во оваа возраст. Се пере на 60 степени рачно или машински. Прочитај повеќе…

9807 Детска перница од 5-12 години

Димензии 40цм – 60цм. Перницата е полнета со силиконски влакна што ја прави антиалергиска. Лимес ергономската перница ги опушта мускулите на горниот дел на грбот и вратот во текот на спиењето. Еластична е и лесно приспособлива, со оглед на тоа што децата често ја менуваат положбата при спиење. Се пере на 60 степени рачно или машински. Прочитај повеќе…

9803 Панда перница со облик, мала

Димензии 45цм х 60цм. Перницата е полнета со силиконски влакна што ја прави антиалергиска. Лимес ергономската перница ги опушта мускулите на горниот дел на грбот и вратот во текот на спиењето. Еластична е и лесно приспособлива. Се пере на 60 степени рачно или машински. Прочитај повеќе…

9808 Ергономик перница плус

Димензии 50цм – 70цм. Перницата е полнета со силиконски влакна што ја прави антиалергиска. Панда перницата совршено се приспособува на обликот на телото и со тоа овозможува најповолен агол за одморање на зглобовите и мускулите на вратот, рамената и главата. Спречува појава на болести кои се предизвикани од неправилна положба на телото за време на спиењето, односно перницата има способност да се приспособува на обликот на телото т.е. на мускулите на вратот и главата, со што овозможува нивно опуштање и релаксирање. Се пере на 60 степени рачно или машински. Прочитај повеќе…

9802 Панда перница со облик, голема

Димензии 50цм – 70цм. Перницата е полнета со шупливи силиконски влакна што ја прави антиалергиска. Се препорачува за ублажување на следните тешкотии: болна состојба на вратниот дел на рбетниот столб, болести на мускулите на рамената, астма и алергија на домашна прашина, главоболка, мигрена, несоница…И секако се препорачува на сите здрави луѓе кои сакаат за спијат здраво и убаво. Се пере на 60 степени рачно или машински. Прочитај повеќе…

9806 Травел перница

Специјално дизајнирана перница, со анатомски облик и со револуционерно силиконско полнење. Специјалното полнење спречува развој на грињи и микроорганизми. Дава целосна удобност при патување. Се приспособува на Вашата глава и врат, давајќи флексибилна подршка, што придонесува за подобра циркулација на крвта и опуштање на вратните мускули. Се пере на 40 степени рачно или машински. Прочитај повеќе…