9009 Концентрат за теписи, 500мл - 485 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви активни материи.

ДЕЈСТВО:

Се употребува за машинско и рачно перење на теписи, мебел, капути, авто седишта, навлаки, може да се употребува во сите машини со четки. Не предизвикува штетни и непријатни испарувања.

Пената ги ,, обвиткува“ честичките од прашина, ги издвојува и ја исфрла нечистотијата на површината на тепихот. Откако концентратот ќе ја заврши својата работа, потребно е само да се исчисти со правосмукалка и таа ќе биде потполно отстранета.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Се прави раствор од 2 литри вода и едно капаче концентрат. Површината која се третира со концентратот потребно е прво да се исчисти со правосмукалка, се прави богата пена од раствор и се нанесува со сунгер на површината за чистење. Се остава да делува 6 часа, а заради подобар ефект и во случај на поголема извалканост да се остави преку ноќ, да не се гази и наутро повторно да се исчисти со правосмукалка.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

  • По чистење на капути, потребно е само добро да се исчетка
  • Стари, веќе третирани флеки пред нанесување на пена, да се намачкаат со чист концентрат
  • Доколку флеките по првиот третман не се отстранат, постапката се повторува уште еднаш
  • Доколку и во тој случај не се отстранат, да се употреби паста за домаќинство или универзален концентрат

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.