Колекција Селекта е составена од производи на база на билки, наменети за хигиена и дезинфекција на домот. Производите не содржат агресивна хемија, и заради тоа не мора да носите ракавици и маска додека ги кортистите. Исто така се многу јаки концентрати, па со тоа се и многу економични бидејќи се разредуваат пред употреба, и траат со месеци. Имаат преубав мирис на билки, не го дразнат носот, не предизвикуваат алергија, освен ако сте алергични на конкретна билка од составот. Може дури да ги  вклучите и децата во вашата активност низ домот.

9010 Концентрат за флеки, 150мл - 288 денари

СОСТАВ:

Биоразградив, без алкалии и фосфати.

ДЕЈСТВО:

Концентратот е наменет за отстранување на флеки од: ткаенини, облека, теписи, мебел и друг текстил. Средството отстранува мрсни флеки, флеки од чоколадо, кармин, пенкало, кафе, крв итн.

Концентратот делува на извалканото место така што реагира со супстанцата со која ткаенината или друга површина е извалкана, гради соединение со неа, најчесто сапун.

Ова соединение е растворливо и лесно се отстранува со топла вода така што флеката исчезнува. Средството за отстранување на флеки е така конципирано да дел реагира со извалканиот дел , а другиот дел го негува влакното така што му дава волумен и го добива првобитниот изглед.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Употребата е едноставна. Средството се нанесува на флеката, се чека 10-15 минути ( во зависност од јачината на флеката) и потоа се пере со млака вода. Боите и сите видови на ткаенини се постојани на овој концентрат, но и покрај тоа препорачуваме, пред употреба да се направи тест на постојаност.  Доколку флеката и по третманот се забележува, постапката да се повтори во пократок временски интервал.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • Ткаенина која примила боја при перење од други различни ткаенини, се доведува во првобитната состојба по третман со концентратот за флеки.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за флеки
9005 Омекнувач за облека, 500мл - 343 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и мирис на јоргован.

ДЕЈСТВО:

На облеката и ја дава потребната мекост и долготрајна свежина. Го намалува статичкиот електрицитет, туткањето и значително го олеснува пеглањето. По перењето облеката долго време го задржува пријатниот мирис. Ја зголемува моќта на впивање и го продолжува векот на траење на облеката.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Кај машинско перење се ставаат 2-3 капачиња омекнувач. Кај рачно перење дозата се одредува врз основа на количината на водата.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • По употреба на омекнувачот, се олеснува пеглањето на облеката од памук и лен, додека фините ткаенини не мора да се пеглаат.
 • Не предизвикува алергиски реакции ниту кај бебињата.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Омекнувач за облека
9012 Оплеменувач за облека, 500мл - 343 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на див костен и мирис на бохор. Дивиот костен делува на грињите и молците.

ДЕЈСТВО:

Ткаенината третирана со оплеменувач добива убав изглед и станува мека и нежна на допир, бидејќи оплеменувачот ги обвиткува влакната на ткаенината. Се употребува за сите видови на памучна, волнена, синтетичка, целулозна и свилена облека. Го олеснува пеглањето, ги освежува боите, го продолжува векот на траење на облеката, го намалува статичкиот електрицитет.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

15-25мл оплеменувач на 10л вода, со оглед на тоа што треба да се има во предвид видот и квалитетот на ткаенината.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Оплеменувач за облека
9006 Концентрат за облека, 500мл - 485 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви активни материи.

ДЕЈСТВО:

Се употребува за рачно и машинско перење на облека. Погоден е за нежни ткаенини и ткаенини во боја.

Се употребува за сите видови на памучна, синтетичка, целулозна и свилена облека.

Уникатните состојки на детергентот даваат белина и светлина на  боите, давајќи им исклучителна свежина и сјај. Одлично ги отстранува сите видови на нечистотии. Активните материи во него ги напаѓаат тврдокорните дамки, ги разградуваат и ги отстрануваат.

Детергентот брзо се раствора  во вода, одлично се плакне и не остава траги на ткаенината. Не ја иритира кожата на рацете. Подеднакво добро пере на сите температури независно од тврдината на водата. Еколошки производ, без алкали и фосфати, пријател на Вашите раце и животната средина.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Кај машинско перење на облека до 60° С за шарена и малку извалкана бела облека, во преградата за прашок ставаме 2-3 капачиња од детергентот, зависно од количината и извалканоста на облеката. За рачно перење дозата сами ја одредуваме.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • Може да се употребува за вриење и перење на многу извалкана бела облека во комбинација со универзалниот концентрат. Ја чисти и штити машината од каменец.
 • Со употреба на концентратот за облека и обврзно додавање на омекнувач или оплеменувач се намалуваат алергиите и воспаленијата на кожата.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за облека
9011 Концентрат за подови, 500мл - 485 денари

СОСТАВ:

Содржи висок процент на површинско активни материи кои со екстрактот на босилек имаат антибактериско дејство.

ДЕЈСТВО:

Погоден е за рачно и машинско чистење на бетонски, кисело-отпорни, керамички, пластични и сл. подни површини. Може да се употребува за чистење на подови во хали, аеродроми, кланици итн. Концентратот има пријатен мирис (мирис на боровина) не пени многу, а се раствара во зависност од извалканоста на подот.
 

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Дозирањето се врши во зависност од степенот на извалканост , што е назначено на самото пакување.

За чистење на масло од бетон се раствора во размер 1:1 

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за подови
9002 Паста за раце, 550гр - 205 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на невен и глицерин, благотворно делува на кожата. Заменува 2.5 килограми обична паста за раце.

ДЕЈСТВО:

Со додаток за заштита на рацете оваа паста е идеална за чистење на многу извалкани раце при работа во индустрија, механички работилници, занаетчиство, рударство и земјоделство. Успешно ги отстранува нечистотиите од машинско масло, моторно масло, нафта и сите масти од минерално и биолошко потекло. Пастата за раце содржи активни материи кои успешно ги отстрануваат нечистотиите од сокови, слуз, трева, овошје и зеленчук. Како еколошка паста се употребува во прехрамбената индустрија и во домаќинството. Додатокот на глицерин и невен гарантират дека рацете по миење со пастата долго остануваат меки и заштитени.

 Во секој чистач се наоѓаат активни материи кои ја отстрануваат нечистотијата. Водата не може во целост да ги отстрани, па доаѓа до тоа да тие ја нагризаат кожата. Невенот има особина да ги разгради активните материи, останати по плакнење со вода и ги неутрализира. Глицеринот и ја враќа потребната влага на кожата и мрснотијата која чистачите ја имаат земено. Ја регулира хидратацијата и мрснотијата на кожата. Доколку на кожата постои некое оштетување( рана, исекотина или гребнатинка), невенот има функција да ја штити од негативни влијанија и помага при зараснување.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

На извалкани, навлажнети раце се нанесува паста, добро се трие и се плакне со вода.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Паста за раце
9013 Концентрат за чистење на мермер 500мл - 370 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви материи

ДЕЈСТВО:

Специјално средство за чистење на сите  видови на тврди ѕидни, подни и други мермерни керамички, бетонски и слични површини. Бидејќи спаѓа во редот на еколошки, биоразградиви средства  може да се употребува и во затворени простории затоа што нема штетни испарувања.

Има освежувачко дејство и благ мирис. Производот е високо концентриран, наменет е за рачно и за машинско чистење.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

За нормално извалкани површини се раствора 10л вода со 100 мл концентрат.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за чистење на мермер
9014 Тепих шампон, 500мл - 370 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви материи.

ДЕЈСТВО:

Тепих шампонот со екстракт на босилек е производ на новата технологија за машинско и рачно перење и чистење на текстилни површини и теписи. Квалитетно и без оштетување отстранува нечистотии на прекривки, теписи, стази и слични површини. Екстрактот на босилек во формулата на овој производ има ефект на дезинфекција.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Производот е високо концентриран. За нормално извалкани површини потребно е да се направи раствор од 10 литри вода и 100мл тепих шампон.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Тепих шампон
9018 Мулти стронг гел, 500мл - 616 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек.

ДЕЈСТВО:

Благодарение на врвната формула целосно ги отстранува и најтврдокотрните дамки, дава блескав сјај на садовите, а при тоа ја штити нивната површина. Ефикасно ги отстранува остатоците од храната, лесно се плакне. Пакувањето од 500 мл овозможува поголем број миења со што се постигнува заштеда во домаќинството. 
 

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

 • се отстрануваат остатоците од храна од садовите
 • машината се полни според упатството од производителот
 • концентратот се става во соодветната преграда во зависност од тврдината на водата 
 • за мека вода 15 мл
 • за средна вода 20 мл
 • за тврда вода 25 мл

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Мулти стронг гел
Концентрат за садови (9007) 500мл - 513 денари, (9017) 250мл - 288 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и глицерин.

ДЕЈСТВО:

Заради екстрактот на босилек и глицерин многу добро делува на рацете, така што лицата со многу чувствителна кожа можат да го употребуваат без заштитни ракавици. Одмастува и во потполно ладна вода, дезинфицира и на садовите им дава висок сјај. Не остава дамки на стаклото и приборот за јадење, па нема потреба од нивно бришење. Со употреба на ова средство се одмастуваат и одводните цевки, со што нивното чистење е сведено на минимум. Успешно ја смирува егземата и псоријазата.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Концентратот се употребува разблажен во однос 1:8 до 1:10. Заменува 4,5-5,5 литри квалитетна течност за миење садови, со што се постигнува голема заштеда во домаќинството.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • Потполно е безопасен доколку случајно дојде некоја капка во дигестивниот трак. Тоа често се случува доколку концентратот во потполност не се исплакне од садовите, а познато е дека за да бидат садовите убаво исплакнати треба да се плакнат барем 15 минути. А кој има денес време за тоа? Затоа ако ви е важно здравјето на вашето семејство и пред се на вашите деца, користете безбеден сјај кој во исто време е и многу економичен

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за садови