Секое домаќинство треба да се грижи за одржување на хигиена на домот. Секако не е задолжително, ниту пак е препорачливо тоа да е рутина само на женските членови на семејството. Со Лимес чистењето станува забавно, и потполно е безбедно да ги вклучите и вашите деца во оваа активност. Мажите не би требало да бидат отфрлени, а впрочем и самите ќе побараат да учествуваат и да се забавуваат со експериментирање со нашите мултинаменски производи за хигиена на домот и автомобилот како составен дел на домот.

9010 Концентрат за флеки, 150мл - 260 денари

СОСТАВ:

Биоразградив, без алкалии и фосфати.

ДЕЈСТВО:

Концентратот е наменет за отстранување на флеки од: ткаенини, облека, теписи, мебел и друг текстил. Средството отстранува мрсни флеки, флеки од чоколадо, кармин, пенкало, кафе, крв итн.

Концентратот делува на извалканото место така што реагира со супстанцата со која ткаенината или друга површина е извалкана, гради соединение со неа, најчесто сапун.

Ова соединение е растворливо и лесно се отстранува со топла вода така што флеката исчезнува. Средството за отстранување на флеки е така конципирано да дел реагира со извалканиот дел , а другиот дел го негува влакното така што му дава волумен и го добива првобитниот изглед.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Употребата е едноставна. Средството се нанесува на флеката, се чека 10-15 минути ( во зависност од јачината на флеката) и потоа се пере со млака вода. Боите и сите видови на ткаенини се постојани на овој концентрат, но и покрај тоа препорачуваме, пред употреба да се направи тест на постојаност.  Доколку флеката и по третманот се забележува, постапката да се повтори во пократок временски интервал.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • Ткаенина која примила боја при перење од други различни ткаенини, се доведува во првобитната состојба по третман со концентратот за флеки.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за флеки
9005 Омекнувач за облека, 500мл - 310 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и мирис на јоргован.

ДЕЈСТВО:

На облеката и ја дава потребната мекост и долготрајна свежина. Го намалува статичкиот електрицитет, туткањето и значително го олеснува пеглањето. По перењето облеката долго време го задржува пријатниот мирис. Ја зголемува моќта на впивање и го продолжува векот на траење на облеката.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Кај машинско перење се ставаат 2-3 капачиња омекнувач. Кај рачно перење дозата се одредува врз основа на количината на водата.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • По употреба на омекнувачот, се олеснува пеглањето на облеката од памук и лен, додека фините ткаенини не мора да се пеглаат.
 • Не предизвикува алергиски реакции ниту кај бебињата.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Омекнувач за облека
9012 Оплеменувач за облека, 500мл - 310 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на див костен и мирис на бохор. Дивиот костен делува на грињите и молците.

ДЕЈСТВО:

Ткаенината третирана со оплеменувач добива убав изглед и станува мека и нежна на допир, бидејќи оплеменувачот ги обвиткува влакната на ткаенината. Се употребува за сите видови на памучна, волнена, синтетичка, целулозна и свилена облека. Го олеснува пеглањето, ги освежува боите, го продолжува векот на траење на облеката, го намалува статичкиот електрицитет.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

15-25мл оплеменувач на 10л вода, со оглед на тоа што треба да се има во предвид видот и квалитетот на ткаенината.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Оплеменувач за облека
9006 Концентрат за облека, 500мл - 439 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви активни материи.

ДЕЈСТВО:

Се употребува за рачно и машинско перење на облека. Погоден е за нежни ткаенини и ткаенини во боја.

Се употребува за сите видови на памучна, синтетичка, целулозна и свилена облека.

Уникатните состојки на детергентот даваат белина и светлина на  боите, давајќи им исклучителна свежина и сјај. Одлично ги отстранува сите видови на нечистотии. Активните материи во него ги напаѓаат тврдокорните дамки, ги разградуваат и ги отстрануваат.

Детергентот брзо се раствора  во вода, одлично се плакне и не остава траги на ткаенината. Не ја иритира кожата на рацете. Подеднакво добро пере на сите температури независно од тврдината на водата. Еколошки производ, без алкали и фосфати, пријател на Вашите раце и животната средина.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Кај машинско перење на облека до 60° С за шарена и малку извалкана бела облека, во преградата за прашок ставаме 2-3 капачиња од детергентот, зависно од количината и извалканоста на облеката. За рачно перење дозата сами ја одредуваме.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • Може да се употребува за вриење и перење на многу извалкана бела облека во комбинација со универзалниот концентрат. Ја чисти и штити машината од каменец.
 • Со употреба на концентратот за облека и обврзно додавање на омекнувач или оплеменувач се намалуваат алергиите и воспаленијата на кожата.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за облека
9703 ПДП концентрат, 500мл - 439 денари

ДЕЈСТВО:

Покажува силно антисептичко дејство веднаш по нанесувањето. Делува на грам позитивни и грам негативни бактерии, вируси и габички. Анализите покажаа дека не постои можност за резистенција на микроорганизмите на дејството на ова средство, па заради тоа може да се употребува во редовна дезинфекција и во случаи на инцидентна состојба.

Се нанесува на претходно механички исчистени површини.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Раствор 1:40 – Овој раствор се употребува за дезинфекција на сите цврсти површини, подови, мебел, кваки на врати, а посебно на простории кои истовремено ги употребуваат повеќе лица (банки, продавници, училишта, градинки, болници, амбуланти). Се повторува по 8 часа во зависност од контаминацијата. 

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • Раствор од 1:20 ја отстранува мувлата од купатилата. Во почетокот се нанесува два пати неделно, а подоцна кога ќе се исчисти целосно, одржувањето се врши еднаш месечно.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

 

Continue Reading ПДП концентрат
9011 Концентрат за подови, 500мл - 439 денари

СОСТАВ:

Содржи висок процент на површинско активни материи кои со екстрактот на босилек имаат антибактериско дејство.

ДЕЈСТВО:

Погоден е за рачно и машинско чистење на бетонски, кисело-отпорни, керамички, пластични и сл. подни површини. Може да се употребува за чистење на подови во хали, аеродроми, кланици итн. Концентратот има пријатен мирис (мирис на боровина) не пени многу, а се раствара во зависност од извалканоста на подот.
 

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Дозирањето се врши во зависност од степенот на извалканост , што е назначено на самото пакување.

За чистење на масло од бетон се раствора во размер 1:1 

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за подови
9002 Паста за раце, 550гр - 186 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на невен и глицерин, благотворно делува на кожата. Заменува 2.5 килограми обична паста за раце.

ДЕЈСТВО:

Со додаток за заштита на рацете оваа паста е идеална за чистење на многу извалкани раце при работа во индустрија, механички работилници, занаетчиство, рударство и земјоделство. Успешно ги отстранува нечистотиите од машинско масло, моторно масло, нафта и сите масти од минерално и биолошко потекло. Пастата за раце содржи активни материи кои успешно ги отстрануваат нечистотиите од сокови, слуз, трева, овошје и зеленчук. Како еколошка паста се употребува во прехрамбената индустрија и во домаќинството. Додатокот на глицерин и невен гарантират дека рацете по миење со пастата долго остануваат меки и заштитени.

 Во секој чистач се наоѓаат активни материи кои ја отстрануваат нечистотијата. Водата не може во целост да ги отстрани, па доаѓа до тоа да тие ја нагризаат кожата. Невенот има особина да ги разгради активните материи, останати по плакнење со вода и ги неутрализира. Глицеринот и ја враќа потребната влага на кожата и мрснотијата која чистачите ја имаат земено. Ја регулира хидратацијата и мрснотијата на кожата. Доколку на кожата постои некое оштетување( рана, исекотина или гребнатинка), невенот има функција да ја штити од негативни влијанија и помага при зараснување.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

На извалкани, навлажнети раце се нанесува паста, добро се трие и се плакне со вода.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Паста за раце
9013 Концентрат за чистење на мермер 500мл - 335 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви материи

ДЕЈСТВО:

Специјално средство за чистење на сите  видови на тврди ѕидни, подни и други мермерни керамички, бетонски и слични површини. Бидејќи спаѓа во редот на еколошки, биоразградиви средства  може да се употребува и во затворени простории затоа што нема штетни испарувања.

Има освежувачко дејство и благ мирис. Производот е високо концентриран, наменет е за рачно и за машинско чистење.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

За нормално извалкани површини се раствора 10л вода со 100 мл концентрат.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за чистење на мермер
9014 Тепих шампон, 500мл - 335 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви материи.

ДЕЈСТВО:

Тепих шампонот со екстракт на босилек е производ на новата технологија за машинско и рачно перење и чистење на текстилни површини и теписи. Квалитетно и без оштетување отстранува нечистотии на прекривки, теписи, стази и слични површини. Екстрактот на босилек во формулата на овој производ има ефект на дезинфекција.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Производот е високо концентриран. За нормално извалкани површини потребно е да се направи раствор од 10 литри вода и 100мл тепих шампон.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Тепих шампон
9018 Мулти стронг гел, 500мл - 558 денар

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек.

ДЕЈСТВО:

Благодарение на врвната формула целосно ги отстранува и најтврдокотрните дамки, дава блескав сјај на садовите, а при тоа ја штити нивната површина. Ефикасно ги отстранува остатоците од храната, лесно се плакне. Пакувањето од 500 мл овозможува поголем број миења со што се постигнува заштеда во домаќинството. 
 

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

 • се отстрануваат остатоците од храна од садовите
 • машината се полни според упатството од производителот
 • концентратот се става во соодветната преграда во зависност од тврдината на водата 
 • за мека вода 15 мл
 • за средна вода 20 мл
 • за тврда вода 25 мл

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Мулти стронг гел