9402 Петалим, 150мл - 760 денари

СОСТАВ:

Петалим кремата се базира на природно масло од цветови на невен и глицерин.

Присуството на екстрактот на невен (Calendula Officinalis) има функција како за омекнување на кожата, така и за поттикнување на циркулација на крвта. Невенот во комбинација со останатите состојки на ќелиите им овозможува добра исхрана што влијае на тоа да кожата на петиците и лактите стане затегната и мазна. Со самото тоа се спречува создавање на  нови наслаги, задебелувања и пукање на кожата.

Глицеринот ја храни и хидрира кожата, овозможува на кожата полесно да ја впие кремата.

Парфемот во кремата ги дезодорира стапалата.

ДЕЈСТВО:

Петалим е крема за лечење и нега на испукана кожа на петици, стапала, лакти.. На кожата и ја враќа мекоста, еластичноста и ја прави мазна само за неколку дена нанесување на кремата. Конципирана е така што  кремата делува на задебелениот дел на кожата, ја омекнува и овозможува полесно отстранување на задебелените ќелии. Откако  е омекнат задебелениот дел и отстранети задебелените ќелии, кремата продира до здравата кожа.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Кремата се нанесува со втривање на чиста кожа на петици, лакти .. наутро и навечер.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.