Во огромната палета на производи на Лимес, не се изоставени секако ни производи за хигиена на уста и заби. Секако се работи за производи на база на многу лековити билки кои и порано се користеле во народната медицина за чистење на усната шуплина и забите. Нашите предци џвакале ливчиња од овие билки или пак правеле народни лекови за третирање на одредени проблеми во усната шуплина. Но сега нема потреба од сето тоа. Технолозите на Лимес ги издвоија сите лековити моќи на соодветните билки и ги вградија во производи кои високо котираат насекаде на балканот па и пошироко. Пробајте и ќе се воодушевите.

9303 Росафреш водичка за плакнење на уста, 80мл - 453 денари

СОСТАВ:

Содржи активни компоненти и екстракти на лековити билки: босилек, кантарион, нане и жалфија. Во секојдневната грижа за здравјето на усната шуплина, задолжителен дел од приборот за хигиена се четката за заби, пастата за заби, забниот конец и водичката за плакнење на устата. 

ДЕЈСТВО:

Водичката за уста ги плакни нечистотиите, односно талозите на забите и непцата, овозможува пријатен и свеж здив. Непријатниот здив во устата може да биде последица на лоша орална хигиена, наслаги на забите и остатоци од храна на рапавата површина на слузницата на јазикот со чие гниење настанува непријатен мирис во устата. Активните супстанции на босилек, кантарион, жалфија и нане делуваат антибактериски, штитат од воспаление на грлото и непцата и помагаат во лечење на афти и ранички во устата. Превентивно делува против кариес, спречува создавање на каменец и го отстранува непријатниот здив.

Етеричното масло на нането содржи ментол кој има изразено бактерицидно дејство па со тоа супстанцијата е погодна за дезинфекција. Ментолот е јак ароматик кој ги дразни нервите, лесно испарува и заради тоа лади поради што е јак анестетик.

Кантарионот  одличен е за кожата и слузокожата, има анелгетско, бактерицидно  и антивирусно дејство.

Додатокот на жалфија го зголемува антисептичкото дејство бидејќи жалфијата содржи етерично масло кое е богато со тујон, камфор, а содржи и танини. Има докажано антимикробно дејство на некои бактерии и габички. Поволно влијае на лечење на разни инфекции и рани.

Босилекот содржи етерични масла, танин, сапонин, витамини Б1, Ц и каротен и дава јак, ароматичен мирис. Исто така има антисептички и својства на конзерванс бидејќи спречува развој на многу микроорганизми и ги уништува.

Росафреш водичката има силно антибактериско дејство и пријатен вкус. Го освежува здивот. Со инхалирање на Росафреш водичката ќе се ослободите од кивавица и синуси.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Во 10-20мл вода се раствораат 5-10 капки од РОСАФРЕШ концентратот и се врши плакнење на устата и грлото.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

  • Помага при повлекување на отоци кои настануваат при долго стоење и седење.
  • Успешно се применува кај хронични болки во зглобовите и главоболка. Се втрива водичката на болното место и болките исчезнуваат по неколку минути
  • Се употребува за намалување на температура кај децата
  • Кај децата го олеснува проблемот при растењето на забите. Потребно е болните непца да се намачкаат со фреш водичката
  • Разблажен Росафреш може да се користи за плакнење на уши

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Росафреш водичка за плакнење на уста
9306 Спреј за здив, 25мл - 272 денари

СОСТАВ:

Еколошко, антибактериско средство кое покрај квалитетните активни компоненти содржи екстракти на лековити билки:  кантарион, босилек, нане и жалфија.

Босилек (Basilicum Ocimum) делува антибактериски и антисептички (спречува развој на микроорганизми).

Жалфија (Salviae Folium) е многу ароматична и има специфичен мирис. Се употребува како лек против воспаление на грлото и за лечење на дишните патишта. Делува смирувачки на воспаленијата на усната шуплина. Има антисептичко (спречува развој на микроорганизми), бактерицидно, антифлогистичко дејство ( благотворно делува на воспаленијата), освежува, смирува, ја зајакнува слузокожата.

Кантарион (Hupericium Perforatum)  има анелгетско, бактерицидно  и антивирусно дејство.

Нане (Menthae piperitae folium) делува антисептички (спречува развој на микроорганизми), анелгетски, антибактериски, смирувачки и антивирусно. Одлично е кај проблеми со непцата. Го неутрализира непријатниот здив од устата.

ДЕЈСТВО:

Се употребува за испирање на устата и грлото. Се наоѓа во пакување кое е веднаш спремно за употреба, а кога ќе се потроши содржината од шишенцето, потребно е да се направи раствор од концентрираната водичка за плакнење на уста РОСАФРЕШ и вода, содржината се става во шишенцето и се употребува. Многу е добар за заштита од настинки, за пушачите…

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Се поставува на мала оддалеченост од местото што сакаме да го испрскаме, дали е тоа болен заб, непце, или директно кај крајниците или пак од подалеку во усната шуплина за поубав здив,  и се прска 1 до 2 пати, може да се повтори постапката по неколку пати во денот, зависно од потребата. Заменува неколку мастики.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

  • Асматичарите може значително да ја намалат употребата на пумпица доколку го употребуваат спрејот за здив на Лимес.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Спреј за здив
9302 Концентрирана паста за заби Беладент, 100гр - 471 денар

СОСТАВ:

Квалитетна паста со антибактериски систем. Содржи екстракти на лековити билки:  камилица, босилек, кантарион и жалфија.

Камилица (Chamomilla Matricaria) делува противвоспалително и антибактериски.

Босилек (Basilicum Ocimum) делува антибактериски и спречува развој на микроорганизми.

Кантарион (Hupericium Perforatum) одличен е за кожата и слузокожата, има аналгетско, бактерицидно  и антивирусно дејство.

Жалфија (Salviae Folium) се употребува како лек против воспаление на грлото и за лечење на дишните патишта. Делува смирувачки на воспаленијата на усната шуплина. Има антисептичко, бактерицидно, антифлогистичко, тонично дејство, освежува, смирува, ја јакне слузокожата. Добра е за плакнење на грлото и устата. Поради антисептичкото дејство жалфијата ја намалува можноста за појава на болести на непцата.

ДЕЈСТВО:

Со својата содржина и екстракти на лековити и мирисни билки камилица, босилек, кантарион и жалфија, од падините на Стара планина, на природен начин ги штити Вашите заби и непца. Го освежува здивот, има пријатен вкус и антибактериско дејство. Дава блескава белина на Вашите заби.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Се употребува за секојдневно миење на забите. Со оглед на тоа дека е концентрирана, потребна е помала количина од пастата за едно миење од стандардните пасти за заби.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрирана паста за заби Беладент
9301 Концентрирана паста за заби Росадент, 100гр - 471 денар

СОСТАВ:

Квалитетна паста со билни екстракти на кантарион, босилек, нане и жалфија, мирисни и лековити билки од подножјето на Стара планина. Содржи специјални полнила LP со заоблени честици кои даваат ефект на ,,меко“ чистење, без оштетување на површината на забите и во исто време делува како полирачко средство.

Кантарион (Hupericium Perforatum)  одличен е за кожата и слузокожата, има анелгетско, бактерицидно  и антивирусно дејство.

Нане (Menthae piperitae folium) е една од најпознатите лековити билки која од многу одамна се употребува во медицината.. Делува антисептички (спречува развој на микроорганизми), анелгетски, антиспазматично, антибактериски, смурувачки, антивирусно и ефикасно лечи бројни тешкотии и инфекции. Помага при болести на непцата и здивот од устата.

Жалфија (Salviae Folium) е многу ароматична и има специфичен мирис. Има антидепресивно, антисептичко, антиспазматично, бактерицидно, седативно, тонично дејство, освежува, смирува, помага при затегање на ткивото.   Добра е за плакнење на грлото и устата. Поради своето антисептичко дејство жалфијата ја намалува можноста за појава на болести на непцата.

Босилек (Basilicum Ocimum) делува антибактериски и антисептички (спречува развој на микроорганизми).

ДЕЈСТВО:

  • го освежува здивот
  • ги чисти и полира забите
  • ги уништува бактериите кои се собираат во устата
  • ја ублажува парадентозата

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Се употребува за секојдневно миење на забите. Со оглед на тоа дека е концентрирана, потребна е помала количина од пастата за едно миење од стандардните пасти за заби.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрирана паста за заби Росадент