9305 Лосион за после бричење „For mеn“ 135мл - 385 денари

СОСТАВ:

Лосионот е направен од посебно одбрани суровини: етил алкохол, екстракт од коприва, борна киселина, алантион, кремафор.

Етил алкохолот ја дезинфицира кожата и спречува печење и воспаление на кожата со брзо испарување.

Иста, но природна функција има ментолот добиен со специјална екстракција од мента како и екстрактот од коприва.

Борната киселина ги неутрализира заостанатите честички од сапунот и на кожата и дава пририден pH од 6.5-7.

Алантионот ја забрзува регенерацијата на клетките, ги чисти ткивата и го забрзува создавањето на нови клетки.

Кремафор (ПЕГ-40 кастор масло – специјално рицинусово масло) на кожата и дава маснотија и ја штити од негативните надворешни влијанија. Го неутрализира дејството на алкохолот.

Екстрактот на коприва го подобрува имунитетот на кожата, ја смирува и делува против воспалително. На кожата и ја враќа потребната влажност.

ДЕЈСТВО:

Лосионот има антибактериски и дезинфекциони својства. Го корегира штетното влијание на бричењето, ја неутрализира алкохолноста која настанува по употреба на сапун и ја враќа маснотијата на лицето, со создавање на тенок слој на кожата.

  • Ја смирува кожата
  • Штити од воспаление и инфекции
  • Ја хидрира и негува кожата
  • Кожата добива здрав, негуван и кадифен изглед

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Се нанесува на лицето после бричење.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.