9404 Спортлим гел, 100мл - 861 денари

СОСТАВ:

Содржи ментол, арника, камфор, етерично масло од чајевац, екстракт на лута пиперка, етерично масло на каранфилче.

Ментол е природен изофреноиден фенол. Потекнува од етерично масло на нането каде претставува најзастапена состојка. Има антисептичко дејство па се употребува во препарати за лечење на грло и нос. Има својство на испарување од површината и исто така има благо антисептичко дејство. Влијае на рецепторите за чувство на температура, па ментолот на кожата дава чувство на ладење. Со тоа се ублажуваат симптомите како што се оток, болка и прегреаност на воспаленото место.

Камфор се добива со парна дестилација на дрвото Lauraceae Camphora, по потекло од Јапонија и Кина. Има омекнувачки и ефект на ладење. Смирува чешање, делува против инфекции. Добар анестетик е.

Арника- екстрактот на арника се добива од цветот на арника. Спречува воспаленија и ја смирува кожата. Се употребува за лечење на рани, при што ги ублажува болките и го поттикнува нивното зараснување, ја подобрува циркулацијата.

Етеричното масло од чајевац е одличен антисептик, ја поттикнува циркулацијата и спречува воспаленија и инфекции. Позитивно делува на централниот нервен систем. Ги ублажува изгоретините.

Етеричното масло на каранфилчето има антисептички, дезинфекциони и ароматични карактеристики.

Екстрактот на лутата пиперка е анелгетик , ја намалува зголемената температура и ја ублажува болката. Предизвикува зголемен доток на крв во кожата и се употребува за третирање на болните места на мускулите и зглобовите.

ДЕЈСТВО:

Со локална употреба ги намалува последиците од повреди (спортски и разни други повреди) ревматски и болки во зглобовите, ја олеснува главоболката и проблемите со синусите, ги намалува симптомите на настинка и грип.

Сите компоненти се вградени во лесна хидрофилна подлога од која активните принципи полесно се апсорбираат, а ресорпцијата и продирањето во најдлабоките слоеви е овозможена со природата на самите активни компоненти.

Има својство да испарува од површината и на тој начин ја лади кожата со оглед на тоа дека содржи ментол. Со тоа се ублажуваат симптомите како што се оток, болка и прегреаност на воспалените места. Благодарение на присуството на Камфор има ефект на омекнување и ладење.  Смирува чешање, делува против инфекции.

Спречува воспаление и ја смирува кожата. Ги ублажува болките, ја подобрува и ја поттикнува циркулацијата, и спречува воспаленија и инфекции. Ја намалува покачената температура на кожата и ја намалува болката. Предизвикува зголемен доток на крвта во кожата.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Се нанесува два до три пати дневно со блага масажа.

НАПОМЕНА:

Производот е наменет исклучително за надворешна употреба.

Да се избегнува контакт на мелемот со слузокожата околу носот, устата, гениталите и очите. Гелот да не се нанесува на оштетена кожа, рани и изгореници. Не се препорачува на лица кои се чувствителни на некои од состојките во производот. По употреба рацете добро да се измијат.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.