Дезинфицирајте за да се заштитите од штетното дејство на бактериите и вирусите. Но дезинфицирајте со природни производи направени на база на билки кои имаат вистинска лековита моќ. Исфрлете ја хемијата од домот и наместо неа внесете ја природата со сите нејизни благодети. Направете дезинфекција со моќта на билките.

Дезинфект - бактеригел (9701) 300мл - 503 денари, (9700) 60мл - 272 денари

ДЕЈСТВО:

Технолошка иновација со двојно дејство. Моментално ги уништува под ниво на опасност бактериите, вирусите и габичките на кожата. Заменува вода и сапун, ја дезинфицира и ја негува кожата, и ја враќа потребната влажност. Бактеригелот се употребува кога е оневозможено миењето на рацете со вода и сапун.

Погоден е за употреба при патување и градски превоз. Посебно е погоден за деца кои често ги ставаат рацете во уста. Благодарение на составот со овој производ може да се третират рацете на мали деца посебно кога си играат или се во допир со различни предмети од своето опкружување.

Важно е да се почека кожата да се исуши, а потоа Вашето дете е безбедно и заштитено.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

На сува или влажна кожа се нанесува гелот, се чека да се исуши (без бришење), потоа кожата е дезинфицирана и негувана.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

  • На уморни и отечени нозе од стоење или седење при патување, нанесете гел и отокот благо ќе се повлече.

    НАПОМЕНА:

    Технологот на Компанија Лимес: Антибактерискиот сапун ги мие т.е отстранува нечистотите со помош на вода која е активатор на процесот, а Дезифициенсите нанесени во соодветен раствор дезинфицираат!

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Дезинфект – бактеригел
9702 Бактеристоп, 500мл - 498 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на невен и глицерин при што многу делотворно делува на кожата. 

ДЕЈСТВО:

Специјално формулирана АЛКОТИНКТУРА со додаток на бактерицид кој моментално уништува: вируси, бактерии и габички. Во исто време екстрактот на невен и останатите масни материи ја негуваат кожата на рацете. Погоден е за употреба во училишта, градинки, јавни тоалети и сите фреквентни простори

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Се употребува така што рацете се навлажнуваат со разблажен Бактеристоп во сооднос 1:40, потоа се остава да се исушат без бришење. Со тоа се обезбедува дезинфекција и нега на раце. Со раствор 1:100, може да се прскаат кревети, предмети кои доаѓаат во допир со бебиња и лица со слаб имунитет за да се заштитат подобро. Посебно се препорачува употреба во простории каде што има болни лица или во болници.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Бактеристоп
9703 ПДП концентрат, 500мл - 535 денари

ДЕЈСТВО:

Покажува силно антисептичко дејство веднаш по нанесувањето. Делува на грам позитивни и грам негативни бактерии, вируси и габички. Анализите покажаа дека не постои можност за резистенција на микроорганизмите на дејството на ова средство, па заради тоа може да се употребува во редовна дезинфекција и во случаи на инцидентна состојба.

Се нанесува на претходно механички исчистени површини.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Раствор 1:40 – Овој раствор се употребува за дезинфекција на сите цврсти површини, подови, мебел, кваки на врати, а посебно на простории кои истовремено ги употребуваат повеќе лица (банки, продавници, училишта, градинки, болници, амбуланти). Се повторува по 8 часа во зависност од контаминацијата. 

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

  • Раствор од 1:20 ја отстранува мувлата од купатилата. Во почетокот се нанесува два пати неделно, а подоцна кога ќе се исчисти целосно, одржувањето се врши еднаш месечно.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

 

Continue Reading ПДП концентрат
9011 Концентрат за подови, 500мл - 535 денари

СОСТАВ:

Содржи висок процент на површинско активни материи кои со екстрактот на босилек имаат антибактериско дејство.

ДЕЈСТВО:

Погоден е за рачно и машинско чистење на бетонски, кисело-отпорни, керамички, пластични и сл. подни површини. Може да се употребува за чистење на подови во хали, аеродроми, кланици итн. Концентратот има пријатен мирис (мирис на боровина) не пени многу, а се раствара во зависност од извалканоста на подот.
 

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Дозирањето се врши во зависност од степенот на извалканост , што е назначено на самото пакување.

За чистење на масло од бетон се раствора во размер 1:1 

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за подови
9004 Санитарен гел, 500мл - 363 денари

СОСТАВ:

Санитарен гел е средство за чистење и одржување на хигиена во Вашиот тоалет. Содржи биоразградиви и активни материи, средства за дезинфекција и освежување, екстракт на босилек и мирис на бор. Не содржи киселини, алкалии и фосфати.

ДЕЈСТВО:

Наменет е пред се за домаќинства, за редовно одржување на купатила и сите санитарии во него.
Делува антибактерицидно на грам позитивни и грам негативни бактерии, дезодорира и остава пријатна и долготрајна свежина.

Се употребува без маски и заштитни ракавици бидејќи не ја иритира кожата и дишните органи. Со редовно користење се спречува наталожување на каменец од тврдата вода, остатоци од сапуница и нечистотија. Создава висок сјај без гребнатини.

Санитар гел - планинска оаза во домот

#Санитар гел - средство за дезинфекција и освежување, со екстракт на #БОСИЛЕК и мирис на БОР. Набавете го овој #концентрат од 500 мл, за само 268 денари, со едноставна нарачка на тел. 071 /289 - 007 или со порака. #ЛимесМкБиби ќе ви објасни подетално за неговите многубројни примени низ домот.🌸🍀🌸Содржи 🌳 биоразградиви и активни материи. НЕ СОДРЖИ киселини, алкалии и фосфати ♻. Не ја иритира кожата и дишните органи. Спречува наталожување на #каменец од тврдата вода, остатоци од сапуница и нечистотија. Создава висок сјај без гребнатини ✨. Со овој производ освен тоалети може да се дезинфицираат и други површини како паркети, кваките на вратите, столици, а растворен со вода добиваме освежувач за просторија со мирис на бор 📌 Со перење на завесите и чорапите со санитар гелот тие осветлуваат за 2-3 нијанси, побели се и почисти 📌 Го неутрализира дејствотона габите и бактериите кои предизвикуваат непријатен мирис на нозете 📌 Служи како хигиенско средство за чистење на WC школката, дезинфицира, штити од воден каменец и го освежува воздухот и може да го полните стариот потрошен канистер со него 📌 Успешно отстранува болви и крлежи од домашни миленичиња 🌸🍀🌸#LimesMk #domakinski #ekoloski #еколошки #majki #bosilek #zenski #женски #univerzalen #koncentrat #Limes #здравје #ЛимесМк #цвеќе #хигиена, #дезинфекција #LimesMkBibi #sanitargel #sanitarii #санитаргел

Posted by Limes МК - Еколошки производи #Биби on Sunday, January 13, 2019

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Се нанесува со сунгер на претходно навлажнети површини и се остава да делува 15-20 минути, а потоа се плакни со вода. Остава висок сјај, а при тоа не ја оштетува површината која се чисти. На третираната површина остава заштитен филм на кој не се задржуваат капки вода, маснотија и нечистотија. Со овој производ освен купатијата може да ги дезинфицираме и другите површини во куќата: паркет, кваки, столови и др, а со раствор од вода добиваме исклучително добар освежувач на простории со мирис на бор.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

  • Помага при отстранување на курје око
  • Благ раствор се користи за одржување на паркет.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Санитарен гел