Дезинфицирајте за да се заштитите од штетното дејство на бактериите и вирусите. Но дезинфицирајте со природни дезинфициенси направени на база на билки кои имаат вистинска лековита моќ. Исфрлете ја хемијата од домот и наместо неа внесете ја природата со сите нејизни благодети преточени во лимесовата колекција дезинфициенси

Дезинфект - бактеригел (9701) 300мл - 503 денари, (9700) 60мл - 272 денари

ДЕЈСТВО:

Технолошка иновација со двојно дејство. Моментално ги уништува под ниво на опасност бактериите, вирусите и габичките на кожата. Заменува вода и сапун, ја дезинфицира и ја негува кожата, и ја враќа потребната влажност. Бактеригелот се употребува кога е оневозможено миењето на рацете со вода и сапун.

Погоден е за употреба при патување и градски превоз. Посебно е погоден за деца кои често ги ставаат рацете во уста. Благодарение на составот со овој производ може да се третират рацете на мали деца посебно кога си играат или се во допир со различни предмети од своето опкружување.

Важно е да се почека кожата да се исуши, а потоа Вашето дете е безбедно и заштитено.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

На сува или влажна кожа се нанесува гелот, се чека да се исуши (без бришење), потоа кожата е дезинфицирана и негувана.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • На уморни и отечени нозе од стоење или седење при патување, нанесете гел и отокот благо ќе се повлече.

  НАПОМЕНА:

  Технологот на Компанија Лимес: Антибактерискиот сапун ги мие т.е отстранува нечистотите со помош на вода која е активатор на процесот, а Дезифициенсите нанесени во соодветен раствор дезинфицираат!

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Дезинфект – бактеригел
9702 Бактеристоп, 500мл - 498 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на невен и глицерин при што многу делотворно делува на кожата. 

ДЕЈСТВО:

Специјално формулирана АЛКОТИНКТУРА со додаток на бактерицид кој моментално уништува: вируси, бактерии и габички. Во исто време екстрактот на невен и останатите масни материи ја негуваат кожата на рацете. Погоден е за употреба во училишта, градинки, јавни тоалети и сите фреквентни простори

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Се употребува така што рацете се навлажнуваат со разблажен Бактеристоп во сооднос 1:40, потоа се остава да се исушат без бришење. Со тоа се обезбедува дезинфекција и нега на раце. Со раствор 1:100, може да се прскаат кревети, предмети кои доаѓаат во допир со бебиња и лица со слаб имунитет за да се заштитат подобро. Посебно се препорачува употреба во простории каде што има болни лица или во болници.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Бактеристоп
9703 ПДП концентрат, 500мл - 535 денари

ДЕЈСТВО:

Покажува силно антисептичко дејство веднаш по нанесувањето. Делува на грам позитивни и грам негативни бактерии, вируси и габички. Анализите покажаа дека не постои можност за резистенција на микроорганизмите на дејството на ова средство, па заради тоа може да се употребува во редовна дезинфекција и во случаи на инцидентна состојба.

Се нанесува на претходно механички исчистени површини.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Раствор 1:40 – Овој раствор се употребува за дезинфекција на сите цврсти површини, подови, мебел, кваки на врати, а посебно на простории кои истовремено ги употребуваат повеќе лица (банки, продавници, училишта, градинки, болници, амбуланти). Се повторува по 8 часа во зависност од контаминацијата. 

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • Раствор од 1:20 ја отстранува мувлата од купатилата. Во почетокот се нанесува два пати неделно, а подоцна кога ќе се исчисти целосно, одржувањето се врши еднаш месечно.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

 

Continue Reading ПДП концентрат
9003 Концентрат за стакло, 500мл - 283 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек кој има антибактериско својство и пријатен мирис.

ДЕЈСТВО:

Ефектите се повеќекратни: го чисти и дезинфицира стаклото, му дава висок сјај, на стаклото остава богат заштитен филм кој спречува задржување на капките од вода и го намалува ефектот на валкање. Стаклата не се замаглуваат и не замрзнуваат на температура до – 5 степени целзиусови. Успешно ги чисти фарбаните и лакираните површини. Заради големата концентрација на босилек може да се употребува и како средство против комарци. Го намалува присуството на грињи или потполно ги уништува. Ефикасно ги отстранува саѓите од мазут и маснотии.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

За чистење на стаклени површини се раствора во однос 1:1 до 1:3 во зависност од извалканоста, се прска и се брише со сува крпа. Се додека постои заштитен филм на стаклото, се чисти само со бришење со сува крпа, а кога филмот ќе исчезне, постапката се повторува со разблажен детергент. За ТВ екрани, авто стакла, огледала, очила најдобро е да се употребува неразблажен концентрат затоа што спречува замаглување и смрзнување на очилата.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • За заштита од комарци доволно е откриените делови од телото да се измачкаат со концентрат или да се напрскаат со раствор и на тој начин ќе избегнете каснување од комарци. Доколку навреме не сте се намачкале и дошло до каснување, местото намачкајте го со концентрат и сигурно нема да имате непријатно чешање и оток.
 • При чистење со детергентот се намалува можноста за собирање на прашина на мебелот и фарбаните површини.
 • За уништување на грињите доволно е со раствор од 1:1 да се попрскаат креветите, перниците, постелнината, теписите, завесите, полиците во ормарите и сите достапни места во куќата.
 • Попрскано цвеќе со раствор 1:5 не привлекува прашина и многу побрзо расте.
 • Со растворен детергент за стакло може да се попрска облеката при пеглање. Сувата облека се прска со раствор 1:3 и се пегла, флеки од растворот нема да останат на облеката.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за стакло