СЕЛЕКТА Колекција за хигиена и дезинфекција на домот

Секое домаќинство треба да се грижи за одржување на хигиена на домот. Дезинфицирајте и чистете за да се заштитите од штетното дејство на бактериите и вирусите.

Колекција Селекта е составена од производи на база на билки, наменети за хигиена и дезинфекција на домот. Производите не содржат агресивна хемија, и заради тоа не мора да носите ракавици и маска додека ги кортистите. Исто така се многу јаки концентрати, па со тоа се и многу економични бидејќи се разредуваат пред употреба, и траат со месеци. Имаат преубав мирис на билки, не го дразнат носот, не предизвикуваат алергија, освен ако сте алергични на конкретна билка од составот. Може дури да ги  вклучите и децата во вашата активност низ домот

 

9001 Паста за домаќинство 550гр

Содржи екстракт на босилек и глицерин при што многу делотворно делува на кожата. Ефикасно средство за чистење на многу извалкани и замастени површини од сите типови на нечистотии, кое истовремено дезинфицира и дезодорира. Прочитај повеќе…

9016 Сјај абразив 600гр

Средството е антибактериско и не содржи алкалии и фосфати. Без гребнатинки отстранува маснотии, каменец, рѓа, нечистотија од предмети и површини од нерѓосувачки челик, керамика и порцелан (плочки, WC школки, лавабоа, кади…), емајл. Ја отстранува мувлата од сите површини. Прочитај повеќе…

9004 Санитарен гел500мл 

Санитарен гел е средство за чистење и одржување на хигиена во Вашиот дом. Содржи биоразградиви и активни материи, средства за дезинфекција и освежување, екстракт на босилек и мирис на бор. Не содржи киселини, алкалии и фосфати. Прочитај повеќе…

9003 Концентрат за стакло 500мл

Содржи екстракт на босилек кој има антибактериско својство и пријатен мирис. Чисти и дезинфицира, му дава висок сјај на стаклото,  остава богат заштитен филм кој спречува задржување на капките од вода и го намалува ефектот на валкање. Стаклата не се замаглуваат и не замрзнуваат на температура до – 5 степени целзиусови. Прочитај повеќе…

9307 Антистатичко средство за стакло 25мл

Еколошко биоразградиво средство кое содржи квалитетни површински активни компоненти како и екстракт на босилек кој е познат како дезинфекционо средство. Се употребува за чистење на стаклени и сите останати површини кои бараат сјај и чистина. Се препорачува за чистење на очила, компјутери, мобилни телефони… Прочитај повеќе…

9008 Универзален концентрат 500мл

Содржи екстракт на босилек и невен, глицерин, биоактивни материи. Може да го замени било кој концентрат од колекцијата Селекта. Ефикасно чисти стакло, порцелан, керамика, дрво, обоени површини, а може да се употребuва и за миење на автомобили и машини. Прочитај повеќе…

9009 Концентрат за теписи 500мл

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви активни материи. Се употребува за машинско и рачно перење на теписи, мебел, капути, авто седишта, навлаки, може да се употребува во сите машини со четки. Не предизвикува штетни и непријатни испарувања. Прочитај повеќе…

Концентрат за садови (9007) 500мл, (9017) 250мл

Содржи екстракт на босилек и глицерин. Лицата со многу чувствителна кожа можат да го употребуваат без заштитни ракавици. Одмастува и во потполно ладна вода, дезинфицира и на садовите им дава висок сјај. Не остава дамки на стаклото и приборот за јадење. Ги одмастува и одводните цевки. Успешно ја смирува егземата и псоријазата. Прочитај повеќе…

9018 Мулти стронг гел 500мл – Концентрат за машинско миење садови

Содржи екстракт на босилек. Благодарение на врвната формула целосно ги отстранува и најтврдокотрните дамки, дава блескав сјај на садовите, а при тоа ја штити нивната површина. Ефикасно ги отстранува остатоците од храната, лесно се плакне. Прочитај повеќе…

АМБИЕНТАЛНА КОЛЕКЦИЈА

9014 Тепих шампон 500мл

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви материи. Квалитетно и без оштетување отстранува нечистотии на прекривки, теписи, стази и слични површини. Екстрактот на босилек во формулата на овој производ има ефект на дезинфекција. Прочитај повеќе…

9002 Паста за раце 550гр

Содржи екстракт на невен и глицерин, благотворно делува на кожата. Заменува 2.5 килограми обична паста за раце. Идеална за чистење на многу извалкани раце при работа во индустрија, механички работилници, занаетчиство, рударство и земјоделство. Успешно ги отстранува нечистотиите од машинско масло, моторно масло, нафта и сл. Прочитај повеќе…

9013 Концентрат за чистење на мермер 500мл

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви материи. Специјално средство за чистење на сите  видови на тврди ѕидни, подни и други мермерни керамички, бетонски и слични површини. Може да се употребува и во затворени простории затоа што нема штетни испарувања. Има освежувачко дејство и благ мирис. Производот е  наменет е за рачно и за машинско чистење. Прочитај повеќе…

9011 Концентрат за подови 500мл

Содржи висок процент на површинско активни материи кои со екстрактот на босилек имаат антибактериско дејство. Погоден е за рачно и машинско чистење на бетонски, кисело-отпорни, керамички, пластични и сл. подни површини. Може да се употребува за чистење на подови во хали, аеродроми, кланици итн. Прочитај повеќе…