9005 Омекнувач за облека, 500мл - 378 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и мирис на јоргован.

ДЕЈСТВО:

На облеката и ја дава потребната мекост и долготрајна свежина. Го намалува статичкиот електрицитет, туткањето и значително го олеснува пеглањето. По перењето облеката долго време го задржува пријатниот мирис. Ја зголемува моќта на впивање и го продолжува векот на траење на облеката.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Кај машинско перење се ставаат 2-3 капачиња омекнувач. Кај рачно перење дозата се одредува врз основа на количината на водата.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • По употреба на омекнувачот, се олеснува пеглањето на облеката од памук и лен, додека фините ткаенини не мора да се пеглаат.
 • Не предизвикува алергиски реакции ниту кај бебињата.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Омекнувач за облека
9012 Оплеменувач за облека, 500мл - 378 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на див костен и мирис на бохор. Дивиот костен делува на грињите и молците.

ДЕЈСТВО:

Ткаенината третирана со оплеменувач добива убав изглед и станува мека и нежна на допир, бидејќи оплеменувачот ги обвиткува влакната на ткаенината. Се употребува за сите видови на памучна, волнена, синтетичка, целулозна и свилена облека. Го олеснува пеглањето, ги освежува боите, го продолжува векот на траење на облеката, го намалува статичкиот електрицитет.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

15-25мл оплеменувач на 10л вода, со оглед на тоа што треба да се има во предвид видот и квалитетот на ткаенината.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Оплеменувач за облека
9006 Концентрат за облека, 500мл - 535 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви активни материи.

ДЕЈСТВО:

Се употребува за рачно и машинско перење на облека. Погоден е за нежни ткаенини и ткаенини во боја.

Се употребува за сите видови на памучна, синтетичка, целулозна и свилена облека.

Уникатните состојки на детергентот даваат белина и светлина на  боите, давајќи им исклучителна свежина и сјај. Одлично ги отстранува сите видови на нечистотии. Активните материи во него ги напаѓаат тврдокорните дамки, ги разградуваат и ги отстрануваат.

Детергентот брзо се раствора  во вода, одлично се плакне и не остава траги на ткаенината. Не ја иритира кожата на рацете. Подеднакво добро пере на сите температури независно од тврдината на водата. Еколошки производ, без алкали и фосфати, пријател на Вашите раце и животната средина.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Кај машинско перење на облека до 60° С за шарена и малку извалкана бела облека, во преградата за прашок ставаме 2-3 капачиња од детергентот, зависно од количината и извалканоста на облеката. За рачно перење дозата сами ја одредуваме.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • Може да се употребува за вриење и перење на многу извалкана бела облека во комбинација со универзалниот концентрат. Ја чисти и штити машината од каменец.
 • Со употреба на концентратот за облека и обврзно додавање на омекнувач или оплеменувач се намалуваат алергиите и воспаленијата на кожата.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за облека
9013 Концентрат за чистење на мермер 500мл - 408 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви материи

ДЕЈСТВО:

Специјално средство за чистење на сите  видови на тврди ѕидни, подни и други мермерни керамички, бетонски и слични површини. Бидејќи спаѓа во редот на еколошки, биоразградиви средства  може да се употребува и во затворени простории затоа што нема штетни испарувања.

Има освежувачко дејство и благ мирис. Производот е високо концентриран, наменет е за рачно и за машинско чистење.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

За нормално извалкани површини се раствора 10л вода со 100 мл концентрат.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за чистење на мермер
9014 Тепих шампон, 500мл - 408 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви материи.

ДЕЈСТВО:

Тепих шампонот со екстракт на босилек е производ на новата технологија за машинско и рачно перење и чистење на текстилни површини и теписи. Квалитетно и без оштетување отстранува нечистотии на прекривки, теписи, стази и слични површини. Екстрактот на босилек во формулата на овој производ има ефект на дезинфекција.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Производот е високо концентриран. За нормално извалкани површини потребно е да се направи раствор од 10 литри вода и 100мл тепих шампон.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Тепих шампон
9018 Мулти стронг гел, 500мл - 680 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек.

ДЕЈСТВО:

Благодарение на врвната формула целосно ги отстранува и најтврдокотрните дамки, дава блескав сјај на садовите, а при тоа ја штити нивната површина. Ефикасно ги отстранува остатоците од храната, лесно се плакне. Пакувањето од 500 мл овозможува поголем број миења со што се постигнува заштеда во домаќинството. 
 

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

 • се отстрануваат остатоците од храна од садовите
 • машината се полни според упатството од производителот
 • концентратот се става во соодветната преграда во зависност од тврдината на водата 
 • за мека вода 15 мл
 • за средна вода 20 мл
 • за тврда вода 25 мл

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Мулти стронг гел
9008 Универзален концентрат, 500мл - 566 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и невен, глицерин, биоактивни материи.

ДЕЈСТВО:

Ефикасно чисти стакло, порцелан, керамика, дрво, обоени површини, а може да се употребuва и за миење на автомобили и машини. Се употребува во домаќинството за чистење на елементите во кујната, тави, модерни садови, санитарии, пластични делови, ѕидни и подни плочки, метални предмети (бакар, сребро, злато…). На третираните површини им дава блескава белина и висок сјај. Ефикасно отстранува каменец и рѓа при што не ја нагризува третираната површина.  Навлегува низ наталожената нечистотија и чисти, а при тоа не остава траги и гребнатинки.

Може да го замени било кој концентрат од колекцијата Селекта. 

Универзален концентрат на Лимес

УНИВЕРЗАЛЕН КОНЦЕНТРАТ - исклучително штедлив, економичен бидејќи е многу концентриран и се користи само по една до две капки. Нема потреба од употреба на ракавици и маскиТелефон за нарачка 071/ 289 007Содржи екстракт на #БОСИЛЕК, #НЕВЕН, #глицерин и ♻ биоактивни материи. Овој #универзален #концентрат може да го замени било кој производ од колекцијата #Селекта на #Лимес. 🍀🌺Ефикасно чисти керамика, #стакло, пластика, порцелан, дрво, други обоени површини во вашето #домаќинство, а може да се користи и за миење на #автомобил и машини 👌🍀🌺Милениците искапени со овој концентрат имаат посјајно влакно, посебно оние со жолтеникава боја🍀🌺Се користи како додаток на прашокот за перење, со цел да се отстранат флеки од облеката, а ако флеката е поголема се капнува директно на облеката. Вади флеки од кафе, р'ѓа, маснотија, овошје, мастило, фломастер, шминка.., па дури и уље за автомобили🍀🌺Одличен е против #бигор🍀🌺Се користи и за побрз раст и развој на растенијата, цвеќињата🍀🌺За чистење на флека од фарба која останува на челото, ушите, вратот.500мл - 420 денари#LimesMk #domakinski #ekoloski #еколошки #majki #ЛимесМкБиби #bosilek #zenski #женски #univerzalen #koncentrat #Limes #здравје #ЛимесМк #цвеќе #хигиена, #дезинфекција #миленици #LimesMkBibi

Posted by Limes МК - Еколошки производи #Биби on Sunday, July 22, 2018

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

 • За чистење на накит – раствор 1:5
 • За чистење на мотор на автомобили – раствор 1:3
 • За чистење на каменец – раствор 1(оцет) : 2(концентрат)
 • За чистење на стакла – раствор од 1/2 литар вода и неколку капки концентрат
 • За рачно и машинско перење на облека – комбинација 2 капачиња универзален концентрат и концентрат за облека.
 • Отстранување на флеки – на исфлеканото место се нанесуваат неколку капки чист концентрат , се остава да делува неколку минути и се пере или се остава да се исуши, па се четка.
 • Може да се користи за отстранување на флеки од кафе, рѓа, маснотија, овошје, мастило, фломастер, шминка, фарба од теписи, облека и други ткаенини. Доколку не успеете да ги отстраните флеките со еден обид, повторете го процесот неколку пати.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • Универзалниот концентрат може да се употребува за капење на домашни миленичиња
 • Раствор од 1 литар вода и 5 капки концентрат за прскање на цвеќиња
 • Раствор од концентрат и вода може да се употребува за прскање на облека заради полесно пеглање
 • За хемиско чистење на одела – раствор од 1 литар вода и лажичка концентрат, со четка за одело се четка материјалот.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

9008 Универзален концентрат, 500мл - 443 денари
Continue Reading Универзален концентрат
9009 Концентрат за теписи, 500мл - 535 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и биоразградиви активни материи.

ДЕЈСТВО:

Се употребува за машинско и рачно перење на теписи, мебел, капути, авто седишта, навлаки, може да се употребува во сите машини со четки. Не предизвикува штетни и непријатни испарувања.

Пената ги ,, обвиткува“ честичките од прашина, ги издвојува и ја исфрла нечистотијата на површината на тепихот. Откако концентратот ќе ја заврши својата работа, потребно е само да се исчисти со правосмукалка и таа ќе биде потполно отстранета.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Се прави раствор од 2 литри вода и едно капаче концентрат. Површината која се третира со концентратот потребно е прво да се исчисти со правосмукалка, се прави богата пена од раствор и се нанесува со сунгер на површината за чистење. Се остава да делува 6 часа, а заради подобар ефект и во случај на поголема извалканост да се остави преку ноќ, да не се гази и наутро повторно да се исчисти со правосмукалка.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • По чистење на капути, потребно е само добро да се исчетка
 • Стари, веќе третирани флеки пред нанесување на пена, да се намачкаат со чист концентрат
 • Доколку флеките по првиот третман не се отстранат, постапката се повторува уште еднаш
 • Доколку и во тој случај не се отстранат, да се употреби паста за домаќинство или универзален концентрат

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Концентрат за теписи
9004 Санитарен гел, 500мл - 363 денари

СОСТАВ:

Санитарен гел е средство за чистење и одржување на хигиена во Вашиот тоалет. Содржи биоразградиви и активни материи, средства за дезинфекција и освежување, екстракт на босилек и мирис на бор. Не содржи киселини, алкалии и фосфати.

ДЕЈСТВО:

Наменет е пред се за домаќинства, за редовно одржување на купатила и сите санитарии во него.
Делува антибактерицидно на грам позитивни и грам негативни бактерии, дезодорира и остава пријатна и долготрајна свежина.

Се употребува без маски и заштитни ракавици бидејќи не ја иритира кожата и дишните органи. Со редовно користење се спречува наталожување на каменец од тврдата вода, остатоци од сапуница и нечистотија. Создава висок сјај без гребнатини.

Санитар гел - планинска оаза во домот

#Санитар гел - средство за дезинфекција и освежување, со екстракт на #БОСИЛЕК и мирис на БОР. Набавете го овој #концентрат од 500 мл, за само 268 денари, со едноставна нарачка на тел. 071 /289 - 007 или со порака. #ЛимесМкБиби ќе ви објасни подетално за неговите многубројни примени низ домот.🌸🍀🌸Содржи 🌳 биоразградиви и активни материи. НЕ СОДРЖИ киселини, алкалии и фосфати ♻. Не ја иритира кожата и дишните органи. Спречува наталожување на #каменец од тврдата вода, остатоци од сапуница и нечистотија. Создава висок сјај без гребнатини ✨. Со овој производ освен тоалети може да се дезинфицираат и други површини како паркети, кваките на вратите, столици, а растворен со вода добиваме освежувач за просторија со мирис на бор 📌 Со перење на завесите и чорапите со санитар гелот тие осветлуваат за 2-3 нијанси, побели се и почисти 📌 Го неутрализира дејствотона габите и бактериите кои предизвикуваат непријатен мирис на нозете 📌 Служи како хигиенско средство за чистење на WC школката, дезинфицира, штити од воден каменец и го освежува воздухот и може да го полните стариот потрошен канистер со него 📌 Успешно отстранува болви и крлежи од домашни миленичиња 🌸🍀🌸#LimesMk #domakinski #ekoloski #еколошки #majki #bosilek #zenski #женски #univerzalen #koncentrat #Limes #здравје #ЛимесМк #цвеќе #хигиена, #дезинфекција #LimesMkBibi #sanitargel #sanitarii #санитаргел

Posted by Limes МК - Еколошки производи #Биби on Sunday, January 13, 2019

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Се нанесува со сунгер на претходно навлажнети површини и се остава да делува 15-20 минути, а потоа се плакни со вода. Остава висок сјај, а при тоа не ја оштетува површината која се чисти. На третираната површина остава заштитен филм на кој не се задржуваат капки вода, маснотија и нечистотија. Со овој производ освен купатијата може да ги дезинфицираме и другите површини во куќата: паркет, кваки, столови и др, а со раствор од вода добиваме исклучително добар освежувач на простории со мирис на бор.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • Помага при отстранување на курје око
 • Благ раствор се користи за одржување на паркет.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Санитарен гел
9001 Паста за домаќинство, 550гр - 227 денари

СОСТАВ:

Содржи екстракт на босилек и глицерин при што многу делотворно делува на кожата. Ефикасно средство за чистење на многу извалкани и замастени површини од сите типови на нечистотии, кое истовремено дезинфицира и дезодорира.

ДЕЈСТВО:

Се употребува во домаќинството за чистење на елементите во кујната, тави, модерни садови, санитарии, пластични делови, ѕидни и подни плочки, метални предмети (бакар, сребро, злато…). На третираните површини им дава блескава белина и висок сјај. Ефикасно отстранува каменец и рѓа при што не ја нагризува третираната површина. Оваа паста е исклучително штедливо средство, како финансиски така и еколошки. Навлегува низ наталожената нечистотија и чисти, а при тоа не остава траги и гребнатинки.

Паста за домаќинство - LimesMk #Биби

МАГИЧНА #Мултинаменска, природна, #концентрирана, економична, #антиалергиска паста со која се чисти без ракавици.💰🎁ЗА САМО 177 денари, добивате 500г концентрат на босилек и останати билки кои ќе ви помогнат да бидете највредната домаќинка. 😍🌿🤗☘ Нарачки на тел. 071 289 007 или во порака ☺💞 Светнете ги садовите🍀, рерната🍀, златото🍀, среброто🍀, пластика🍀, дрво🍀, метални предмети🍀, санитарии🍀, но направете и пилинг на лицето🍀 и телото🍀 со истата магична паста со која може да си ги исполирате и забите🍀, но и да го отстраните бигорот🍀 од машините за перење, за садови🍀, електрични бокали🍀, гезвиња🍀, да ги прихраните цвеќињата🍀 и слично. Една и единствена, уникатна #паста за домаќинство на #Лимес.#LimesMk #domakinski #ekoloski #еколошки #majki #ЛимесМкБиби #bosilek #zenski #женски #univerzalen #koncentrat #Limes #здравје #pasta #ЛимесМк #цвеќе #хигиена, #дезинфекција #LimesMkBibi

Posted by Limes МК - Еколошки производи #Биби on Wednesday, June 20, 2018

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

На влажна површина се нанесува тенок слој од пастата, се остава да делува неколку минути, а потоа се плакни или се пребришува со влажна крпа. Важно е пакувањето на пастата секогаш да биде суво и да не влезе вода. Активната материја да се зема со суви раце затоа што во допир со вода се активира.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ:

 • Лажица паста растворена во вода може да се употребува за вриење на бела облека.
 • За чистење на рерна треба да се вклучи на 50 степени, површината која се чисти да се навлажни и да се нанасе паста. Се чека да делува 1 час и потоа површината треба да се пребрише.
 • Изгоретини од врело масло, пегла или врела вода најпрво да се изладат под млаз ладна вода и потоа да се намачка со паста. Се остава да отстои 30 минути. Искуството кажува дека пликови нема да има.
 • Може да се употребува за пилинг на лакти, колена и петици бидејќи содржи козметички топчиња.
 • Ги омекнува тврдите нокти.
 • Многу брзо суши плускавци.
 • Може малку да се нанесе преку пастата за заби и со тоа да се исполираат забите. Ова се препорачува да се прави 2-3 пати во месецот.
 • Се употребува за чистење на греачите кај машините за перење облека. Кога се перат бели алишта во прашокот за перење се става една кафена лажица од пастата и каменецот од греачите се исфрла во текот на перењето.
 • Доколку на кожата постојат некои оштетувања (рани, исекотини или гребнатинки), екстрактот на невен ја штити кожата на рацете од негативни влијанија и помага при заздравување.

Доколку имате прашање во врска со производот, или сакате да го нарачате, пополнете ја формата  

со оставање на вашата е-пошта се согласувате повремено да добивате известувања од Лимес MK
ако нарачувате производ, ве молиме доколку сакате побрза комуникација, оставете телефонски број во порака (не е задолжително, оставате по ваша желба и ќе биде искористен за комуникација поврзана исклучиво со лимес производите). Доколку порачате производ, ќе ве исконтактира член на Лимес од мрежата на тим лидерот Билјана Анчевска за да се договорите околу начинот на достава.

Continue Reading Паста за домаќинство